مقدمه ای بر تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10 شرکت HPE ProLiant
سرورهای ProLiant شرکتهای Hewlett Packard (HPE) به شدت در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرند. این سرورهای HPE به دلیل مقیاسپذیری و قابلیت اطمینان خود قابل توجه هستند که آنها را برای طیف گستردهای از سازمانها مطلوب میکند.
HPE برای اولین بار نسل نهم خود (Gen9) از سرورهای ProLiant را در سال 2014 منتشر کرد. متعاقبا در سال 2017، HPE نسل دهم (Gen10) را منتشر کرد. با سه سال تکامل محصول بین Gen9 و Gen10، تفاوتهای مهمی برای درک وجود دارد.
برای کمک به شما در تعیین این که کدام نسل برای نیازهای سازمان شما مناسبتر است، بیایید نگاهی دقیقتر به شباهتها و تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10 شرکت HPE بیندازیم. پس ما را تا پایان این مقاله در مرکز داده پیشتاز همراهی کنید.
مروری بر سرورهای HPE ProLiant
در یک سطح اساسی، سرورهای HPE ProLiant از حافظه DDR، ذخیرهسازی و آداپتورهای شبکه تشکیل شده است که در مجموع به عنوان “گزینههای سرور HPE” شناخته میشود. گزینههای سرور HPE برای ارائه سطوح بالایی از بهرهوری برای حجم کاری به هر اندازهای که باشد، تأکید بر قابلیت اطمینان و مقرونبهصرفه بودن بسته به بودجه شما در نظر گرفته شده است. این مفهوم، سرورهای HPE ProLiant Gen10 را با گزینههای سرور HPE قابل تنظیم به گزینهای عالی برای بسیاری از محیطهای مختلف، از مشاغل کوچک گرفته تا مراکز داده بزرگ در سطح سازمانی تبدیل میکند.
در واقع، نسل دهم سرورهای HPE ProLiant گزینههای مختلفی را برای رهبران فناوری اطلاعات در زمینه ایجاد یک محیط بهینه برای رفع نیازهایشان ارائه میکند. سرورهای Gen10 شامل قفسههایی با چندین گزینه ارتفاع، عرض و عمق و همچنین واحدهای توزیع برق (PDU) از مقیاس کوچک تا سازمانی است.
علاوه بر این، سرورهای Gen10 قابلیتهای ماشین مجازی (VM) را ارائه میدهند. سرورهای Gen10 نیز برای استفاده در محیطهای ابری هیبریدی طراحی شدهاند. بخشی از دلیل این امر این است که CPUهای مقیاسپذیر جدید اینتل (که در ادامه به آنها پرداخته میشود) بر اساس حجم کاری برای ابر ترکیبی بهینه شدهاند.
تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10
سرورهای نسل نهم و دهم شرکت اچپیای در موارد مختلفی چون امنیت، حافظه و CPU، قدرت سرور و … با هم تفاوت دارند که در ادامه به شرح هر یک از آنها میپردازیم.
تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10: حافظه و CPU
سرورهای HPE Gen10 تنظیم هوشمند سیستم (IST) را ارائه میدهند که عملکرد را از طریق تقویت هسته، هموارسازی لرزش و تطبیق حجم کار افزایش میدهد. وقتی صحبت از پردازندهها میشود، سرورهای HPE ProLiant Gen9 شامل اینتل Xeon E5-2600 v3/v4 برای محدودههای DL100، DL300 و ML300 هستند. در مقایسه، سرورهای Gen10 پردازندههای Xeon v5 برنزی، نقرهای، طلایی و پلاتینیوم را با 28 هسته در هر پردازنده ارائه میکنند. این پردازندههای جدیدتر Xeon v5 در مقایسه با سرورهای Gen9 به افزایش 27 درصدی در هسته و افزایش 71 درصدی عملکرد منجر میشوند.
تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10 در مورد انواع حافظه HPE و اندازههای DIMM گزینههای متعددی را به رهبران فناوری اطلاعات ارائه میدهند تا به بهترین نحو نیازهای عملکردی خود را برآورده کنند. سرورهای Gen10 شامل حافظه استاندارد HPE و همچنین HPE SmartMemory برای حجم کاری با نیاز به حافظه شدید است. HPE SmartMemory حدود 2666 مگا انتقال در ثانیه (MT/ sec) و فناوری HPE Fast Fault Tolerance را ارائه میدهد.
سرورهای Gen10 حافظه دائمی سریعی را ارائه میدهند که معمولا به آن “حافظه پایدار” میگویند. حافظه پایدار پتانسیل رسیدن به سطح ترابایت را دارد. به طور خاص، HPE Scalable Persistent Memory از سه جزء اصلی تشکیل شده است که شامل حافظه فلش اختصاصی برای پایداری، DRAM برای افزایش سرعت برنامهها و منبع تغذیه پشتیبان برای انتقال بهینه اطلاعات از DRAM به فلش است.
تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10 در پهنای باند آنها موجود است که سرورهای HPE ProLiant Gen10 افزایش 66 درصدی در پهنای باند حافظه را برای برنامههای کاربردی با حافظه فشرده در مقایسه با سرورهای Gen9 ارائه میدهند، همانطور که توسط دادههای مقایسهای زیر مشهود است:
تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10 در پهنای باند حافظه
HPE ProLiant Gen10: 12 کانال x 2666 سرعت انتقال داده x 8 بایت = 256 گیگابایت در ثانیه
HPE ProLiant Gen9: 8 کانال x 2400 سرعت انتقال داده x 8 بایت = 154 گیگابایت در ثانیه
تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10: قدرت سرور
در مقایسه با سرورهای Gen9، ذخیرهسازی سرور Gen10 شامل درایوهای حالت جامد (SSD)، درایوهای دیسک سخت (HDD) و کنترلکنندههای آرایه هوشمند HPE است. خط جدید کنترلرهای RAID سازمانی سرورهای Gen10 به حداکثر رساندن در دسترس بودن، عملکرد و ظرفیت ذخیرهسازی دادهها کمک میکند. به طور خاص، آنها تا 6/1 میلیون عملیات ورودی یا خروجی در ثانیه (IOPS) و 65 درصد عملکرد بهتر در مقایسه با سرورهای Gen9 ارائه میکنند. علاوه بر این، کنترلرهای Gen10 در مقایسه با Gen9 تا 45 درصد انرژی کمتری مصرف میکنند. حالت ترکیبی جدید Gen10 از طریق آداپتور گذرگاه میزبان (HBA) و RAID به طور همزمان روی یک کنترلر انعطافپذیری زیادی را ارائه میدهد. به نوبه خود، این کارایی باعث میشود که اسلات PCIe برای استفاده بیشتر در دسترس باشد.
تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10: امنیت
در مقایسه با سرورهای HPE ProLiant نسل نهم (Gen9)، سرور نسل دهم (Gen10) امنیت پیشرفتهتری را از طریق Silicon Root of Trust و تأیید سیستم عامل زمان اجرا HPE ارائه میکند که به ترتیب از حملات سایبری و بدافزار محافظت میکنند. آداپتورهای شبکه سرور HPE به پیشگیری، شناسایی و بازیابی حملات سایبری از طریق محافظت از دادهها، برنامهها و زیرساخت سرور با احراز هویت سیستم عامل از طریق معماری HPE Root of Trust کمک میکنند. علاوه بر این، امنیت سخت افزاری Gen10 توسط کیتهای تشخیص نفوذ شاسی HPE تقویت شده است.
تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10: گسترش (Expansion)
HPE ProLiant هر دو سرور نسل نهم و نسل دهم (Gen9 و Gen10) را به گونهای طراحی کرد که قابل ارتقا باشند. این گسترش به سرورها اجازه میدهد تا حافظه بیشتر، هارد دیسکهای بزرگتر و سایر اجزای اضافی را روی خود بیاورند. به عنوان مثال، سرورهای Gen10 میتوانند با 28 هسته شروع شوند و متعاقبا به 36 هسته یا بیشتر گسترش یابند، به این معنی که حافظه داخلی سرورهای Gen10 میتواند به 459 ترابایت برسد.
به طور مشابه، سرورهای Gen9 HPE ProLiant کاملا قابل ارتقا هستند زیرا، میتوانند با 22 هسته شروع و تا 36 هسته گسترش پیدا کنند. علاوه بر این، برخی از مدلهای Gen9 شامل رایزرهای اختیاری با دو یا سه اسلات و همچنین اسلاتهای توسعه هستند که میتوان از آنها در صورت نیاز استفاده کرد.
جمع بندی
در این نوشتار به بررسی تفاوت سرورهای Gen9 و Gen10 از HPE ProLiant پرداخیتم تا شما انتخاب راحتتر و بهتری داشته باشید. در مجموع میتوان گفت که قابلیتهای سرور نسل دهم (Gen10) بیشتر از سرور نسل نهم (Gen9) است که از فناوریهای روز دنیا پشتیبانی میکند.